Selecteer een pagina

Het is begin november 2020. Ruim twee jaar geleden ben ik begonnen als practor internationalisering bij ROC van Twente en ROC Mondriaan. Het was een frisse en nieuwe start in veel opzichten. Verhuisd van Maastricht naar Den Haag, wonend in één, en werkend in twee nieuwe regio’s in Nederland. Voor het eerst werkzaam in het mbo-onderwijs. En een baan gericht op mijn ambities, wensen en vragen: onderzoek, aansturen en coachen van anderen, internationalisering. Het kwam allemaal mooi bij elkaar!

Terugblikkend op de afgelopen 26 maanden voel ik me dankbaar, rijk, tevreden en trots met waar we nu staan en wat we hebben bereikt. En met we bedoel ik mijn team, mijn directe collega’s en mijn stuurgroepen. Dat wat twee jaar geleden nog allemaal zo nieuw en onwennig was, is ondertussen uitgegroeid tot een omgeving, waarbinnen allemaal radartjes hebben gedraaid, draaien en blijven draaien.

Een van de resultaten waar ik trots op ben, is dat we deze website hebben gelanceerd. Eens, er moet nog van alles aan gebeuren en eens, het heeft even geduurd. Maar wat fijn dat we onze omgeving hebben waarmee we kunnen communiceren naar de buitenwereld (binnen en buiten onze ROC’s) en waarmee we onze ervaringen en verhalen kunnen delen.

Waarom ben ik zo trots op dit resultaat? Omdat dit betekent dat we er klaar voor zijn om naar buiten te treden met onze visie, met onze missie en dat wat we gaan doen. Er is zoveel meer helderheid dan voorheen. Want internationalisering is geen eenduidig begrip en internationalisering is niet makkelijk te vangen. Internationalisering integreren in het onderwijs is minstens zo ongrijpbaar en complex.

Een complex vraagstuk dus. Een vraagstuk waar we stapje voor stapje aan kunnen werken. En we zijn onderweg. Onderweg naar een mooi resultaat. Welk resultaat? Tja, dat zal de toekomst uitwijzen. Een toekomst die we met veel plezier en enthousiasme tegemoet treden!
Wij hebben er zin in! Gaat u met ons mee op reis?