Selecteer een pagina

In mijn vorige blog schreef ik over de start van de professionele leergemeenschap (PLG) voor het MBO College voor Gezondheidszorg. In deze PLG werken we samen aan de voorbereiding en uitvoering van een internationaal online samenwerkingsproject voor onze studenten. Vanuit het practoraat nemen we deel aan deze groep en voeren we een onderzoek uit naar hoe dit proces verloopt. Onlangs kreeg ik de mogelijkheid om zelf ook deel te nemen aan zo’n internationaal project, als student. Een mooie kans om nieuwe ervaringen op te doen!

Naast mijn werk voor ROC van Twente ben ik bezig met de master Onderwijswetenschappen. De combinatie van werken en studeren bevalt mij goed: ik kan de thema’s van de opleiding gebruiken voor mijn werk en mijn werkervaring gebruiken in mijn opleiding. Vergelijkbaar met de keuzedelen in het mbo, mocht ik een vak kiezen voor deze periode. Ik heb voor een vak gekozen met een internationale dimensie: een samenwerkingsproject met studenten uit Duitsland en Finland. Vanavond hebben we de online kick-off waarin we kennismaken met de internationale groep studenten en een start maken met onze opdracht voor de komende weken.

Ik betrap mezelf op een gevoel van gezonde spanning. Welke mensen ga ik straks online ontmoeten? Hoe ga ik me voorstellen in het Engels? Welke ervaringen en ideeën hebben de anderen met betrekking tot het onderwijs? Hoe gaan we met elkaar samenwerken? Ik vraag me af of onze studenten vergelijkbare vragen zullen hebben als wij ons project gaan uitvoeren. Het is verrijkend en inspirerend om vanuit verschillende invalshoeken naar een onderwerp of project te kijken. Vandaag ga ik het zelf ervaren…